Близо месец  след като започна публичният скандал между главния режисьор

...
Близо месец  след като започна публичният скандал между главния режисьор
Коментари Харесай

Васил Василев: Минеков се опитва да кадрува в Народния театър

Близо месец  откакто стартира общественият скандал сред основния режисьор Александър Морфов и пиарката Велислава Кръстева, шефът на Народния спектакъл " Иван Вазов " Васил Василев се яви на чуване в Комисията по просвета и медии в Народно събрание. Той съобщи, че служебният министър на културата Велислав Минеков, че се пробва да кадрува в театъра.

Василев напомни, че в медийни изяви Минеков е окачествил събитията в Народния като " война ", която " води до тежък разпад ". Според шефа такова нещо няма.   " Поведението и дейностите на министъра основават усещане у мен за персонална негова интервенция и опит да докара насоката за персонална моя съгласуваност в спора Морфов-Кръстева ", се споделя в декларацията на Васил Василев, прочетена пред депутатите.

" Минеков се пробва да кадрува в националните културни институти като чистка на политически съперници ", съобщи още Василев. " Не съм планувал численост за политкомисари, няма по какъв начин да извърша броя, както той го прави в НДК. "

Директорът акцентира, че при назначението си по-рано т.г. Александър Морфов не е сложил никакви условия или условия за партийна или политическа принадлежност на останалите сътрудници. " Проявявам схващане към нарасналата емоционалност на създателите и характерната им характерност на изразните форми, само че това не може да води до нарушение на непознати права и основаването на спорове, застрашаващи естественото действие на колектива ", предизвести той. " В осъществяване на служебните си отговорности Велислава Кръстева не е дала никакъв израз на политическите си възгледи и партийна принадлежност ", безапелационен бе Василев.

За момента последната информация от Народния спектакъл е, че там тече вътрешно следствие на спора сред Морфов и Кръстева. В Народното събрание Василев акцентира, че към момента не са излезли резултатите от него.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР